BANANA AIRLINES

KLARE FOR TAKE-OFF
(IGJEN!!!)

Hjemmeside er det ikke her lenger!

Dette merkverdige flyselskapet/bandet - stryk det som ikke passer - har i en årrekke gledet/irritert (ditto) hundretusener av nordmenn med sin akrobatiske snittflyvning innenfor musikkens verden.

De slo gjennom for samfulle 18 år siden med hit'en "En Glad Calypso Om Våren", og solgte i løpet av noen hektiske år midt på åttitallet
over en halv million plater. Første del av nittitallet var preget av restrukturering av maskinparken, men så gjorde de rent bord i 1994 med albumet "Kommer Plutselig Tilbake" som solgte til gull i løpet av noen få hektiske sommermåneder, ikke minst takket være hit'ene "Vadsø" og "Skipagurra Babylon".

I disse dager er det et forferdelig leven i rusegropa på Skagen Flyplass i Stokmarknes, hvor Banana Airlines alltid har hatt sin base. Flyselskapet er nemlig klare for take-off igjen med sin nye CD
"
FEST SIKKERHETSBELTET".

Kritikerfavoritter har de aldri vært. Dagbladets Tom Stalsberg, for eksempel, anmeldte "Kommer plutselig.." under overskriften IIIIIIIIIK! og ga dem terningskast én. Like fullt braket gutta til topps på salgslistene.

Denne gang tar plateselskapet selv ingen sjanser, og forsyner platen med en advarselsetikett som påpeker at en del av tekstene er uegnet for personer under 15 år, i ren erkjennelse av at en del nordnorsk humor av det folkeligste slaget ikke uten videre egner seg til f. eks. generell kringkasting. Men alle som har sansen for Banana Airlines' ramsalte humor - og dem er det mange av! - vil utvilsomt dåne av begeistring.

Platen åpner med "Borre beivi" (samisk for God dag!), som er sjefsflyver Kai Kiils svært frie oversettelse av en kombinasjon av Village Peoples to hits "In The Navy" og "YMCA". Denne kan trygt spilles på radio, og det ville være svært overraskende om ikke dette ble en radio-hit av dimensjoner for det musikalske flyselskapet.

Crewet har én endring siden sist:
Stig Andreassen har erstattet Royer Larsen på bass, ellers består mannskapet av Kai Kiil, sang, Sverri Dahl, tangenter, Rudi Høynes, trommer, og Roy Stenersen, gitarer.

Det er Tylden & Co som står som utgiverselskap gjennom sin etikett Satellitt Records.

TYLDEN & CO. AS POST@TYLDEN.NO FAX: 23 40 10 01 TELEFON: 23 40 10 00

http://www.tylden.no