Til Tyldens hovedside. JAN BORSETHS Se detaljer her.
Diskografi Bilder Hjemmeside
Det er i år 40 år siden selbyggen Jan Borseth startet offentlig med dansemusikk. Sammenhengende siden 1962 har han holdt det gående med eget danseorkester – derfor har denne platen naturligvis fått tittelen 40 år med fest…
Det har så langt resultert i over 3000 dansefester og 21 plateproduksjoner. På denne platen er det 7 nye melodier fra Borseths hånd.

Noen tanker om disse 40 årene…

Når man har stått på ei scene i 40 år og spilt dansemusikk er det naturlig at man har sett litt av hvert nede på dansegulvet. Ja, man har vel egentlig sett alt som kan utvikle seg med dans og fest som utgangspunkt.
Det er ikke mange hjørner av den midtnorske geografien jeg ikke har besøkt.

Jeg er opptatt av at dansemusikken ikke blir for smalsporet. Dvs. den må kunne gi plass til variert instrumentering, og ikke bli for svensktopp-preget. Personlig vet jeg at de fleste som er glad i dansemusikk setter pris på trekkspillet. Trekkspillet er stemningsskapende, og min erfaring er at publikum vil ha fart og stemning når de er på dans.

Da jeg startet opp i 1962 gikk det på gammeldans, som alle fra Selbu ble flasket opp med i den tiden. Det var et naturlig valg når en er født og oppvokst i denne fantastiske trekkspill-bygda. De siste 10-12 årene har Jan Borseths gått over til å spille all slags dansemusikk og supplerer gjerne med både rock og gammeldans hvis folk vil ha det. Vi har de siste 5 årene oppnådd å bli nominert til Spellemann i klassen Danseband og likedan et par ganger kommet helt til finalen i Årets Dansebandlåt. Slikt inspirerer.

NRK P1 har for øvrig gjort en kjempeinnsats for oss som spiller dansemusikk med Erik Forfods lørdagsprogram På dansefot.

Forutsetningen for å drive med dette år etter år er et godt samarbeidende team. Både den menneskelige og musikalske kjemien bandmedlemmene imellom må stemme – hvis ikke stopper det opp.
Jeg er stor takk skyldig til oppdalingene Vebjørn Moen og Roy Lønseth, som utgjør halv-parten av bandet, for at det de siste årene har gått så greit med oss. Disse to har bidratt sterkt til å forme musikken vår til det den er i dag. Fjerdemann er Oddbjørn Aasenhus fra Soknedal, som trakterer tangentinstrumenter og trekkspill. Han er et relativt nytt friskt pust i bandet og setter allerede sitt preg på det musikalske bildet.

Jeg er også svært takknemlig overfor kjærringa mi, ho Mari, som de siste 32 år stort sett har sittet hjemme i helgene mens jeg har fartet rundt med trekkspillet. Hun har vært fantastisk tålmodig, ikke minst sett ut fra dagens likestillingsregler i samlivet…
Uten hennes oppmuntring og støtte på hjemmebanen hadde jeg ikke kunnet holde på med det jeg liker aller best: Å få være spællmainn. Og nettopp ordet spællmainn er et viktig begrep for meg. Noen kaller meg musiker, men det er feil. En musiker og en spællmainn er for meg to vidt forskjellige ting. Musikeren har per definisjon studert og lært musikk som et fag – en spællmainn kan like godt være selvlært eller har lært hjemstedets tradisjonsmusikk av andre spællmenn.

Spille- og formidlingsgleden, evnen til å skape stemning og trives med publikum har vi til felles!

Juli 2002
Jan Borseth

Tylden & Co

Tlf.: 23 40 10 00 Fax: 23 40 10 01
e-post:
anne@tylden.no
www-tylden.no