LARS MARTIN MYHRE
Diskografi Pressebilder Hjemmeside
     
  HVA SKJER!!  

PRESSEMELDING:
Lars Martin Myhre:
10 SANGER

Alle kjenner Lars Martin Myhres musikk, enten de vet det eller ikke. Hans samarbeid med Odd Børretzen, som har resultert i trilogien "
Noen ganger er det all right", "Vintersang" og "Kelner!", har vært en eventyrlig suksess både kunstnerisk og salgsmessig. Men Myhre gjør mye mer enn å samarbeide med Børretzen. Den allsidige komponisten, arrangøren, musikeren og produsenten har arbeidet med film og teatermusikk, gitt ut flere plater bl. a. i samarbeid med Arild Nyquist og har produsert en rekke norske artister. Hans seneste plate "Hysj" med Palle Mikkelborg (mottok nettopp Nordisk råds musikkpris) som solist, høstet lovord fra et samstemt kritikerkorps og ble nominert til Spellemannprisen. Myhre har også mottatt to Spellemannpriser sammen med Odd Børretzen.

Lovordene om komponisten Lars Martin Myhre er i det hele tatt mange. Utsagn som "Ingen, absolutt ingen her til lands kan sette musikk til tekst som LMM"

" LMM - en mester i moll",

"Aldri overlesset og påtrengende men hele tiden ytterst tilstedeværende",

og "varmt og ytterst personlig" er typiske for anmeldernes beskrivelse av Lars Martin Myhres musikk.

Det er vanskelig å være uenig. Uansett om det dreier seg om en liten vise eller et timelangt verk, er Myhres komponistklo ytterst tilstedeværende. Han er rett og slett en glimrende komponist med en kraftig personlig signatur.

Det er derfor en stor begivenhet når Lars Martin Myhre gir ut eget album med sanger. På "10 sanger" synger han også selv.

Myhre sier dette om "10 sanger":
Platene jeg har gjort de seneste åra, enten i samarbeid med Odd Børretzen, Arild Nyquist eller i eget navn har en ting til felles: Det er noen som snakker. Behovet for å lage en plate med sanger (sånne med vers og refreng og kanskje en og annen intro) har derfor blitt stadig sterkere, og har nå resultert i albumet "10 sanger". Med en slik platetittel må det synges, og lenge var min plan å bruke en rekke av mine favorittsangere - min egen sanginnsats på plate har så langt vært like beskjeden som Alfred Hitchcock`s skuespillerinnsats i egne filmer. Etter å ha spilt inn en demo ble jeg oppfordret av plateselskap, musikere og tekniker/medprodusent Per Sveinson til å synge, og til min store overraskelse syntes jeg det var både kjempegøy og meningsfullt å tolke sangene selv. Resultatet har i hvert fall blitt mer personlig enn om jeg skulle ha skjult meg bak et "stafettlag" av sangere som opprinnelig planlagt.

"10 sanger" er en nydelig, varm og velprodusert plate. Syv av tekstene er skrevet av Ingvar Hovland (i nært samarbeid med Myhre), to tekster er av Jens Bjørneboe og en tekst av Louis Jacoby. Tekstene har intet mindre enn kjærlighet som fellesnevner og kler Myhres musikk utmerket (eller omvendt).

Oslo/Sandefjord, april 2001

Tylden & Co Tlf.: 22221160 Fax: 22221165 e-post:
anne@tylden.no