Marit Mathiesen
med 11 sanger til

(En anmeldelse av platen her, en annen her!)


Tidlig på åttitallet dukket hun opp, tilsynelatende skylt ned til hovedstaden av en heftig visebølge nordpå. Hennes debut på platemarkedet, "Tenk Om…" ble svært så politisk korrekt utgitt på det lett revolusjonære plateselskapet Mai, til allmen applaus fra kritikerkorpset.

Den gang var all norsk musikk politisk, og den politisk bestemte Tromsøjenta ble fort et navn å regne med. Etter nok en plate på Mai, hvor hun stod i spissen for gruppa Parfyme, var hun å regne som en av de ledende i sin genre. Men neste gang Marit Mathiesen ga ut plate, dukket hun opp på det multinasjonale selskapet EMI. Langt fra noe sjakktrekk vis-a-vis de som mente noe, og plutselig hørte man ikke fra henne noe mer.

Marit stiftet familie, hun befant seg i en omsorgssituasjon både yrkesmessig og privat, og hun forsvant etter eget valg kort og godt fra medias søkelys.

I 1992 ga hun riktignok lyd fra seg på Ivar Dyrhaugs selskap Norsk Plateproduksjon på et plateprosjekt hvor Roy Skog hadde satt musikk til Inger Hagerups dikt, men den lavmælte platen forsvant nesten like fort som den kom ut.

I 2001 er Marit Mathiesen en moden og reflektert kvinne på noe over 40 som entrer søkelyset igjen med en ny CD:
11 sanger til. Med hjelp av produsent Bugge Wesseltoft og et lite, men eksklusivt knippe Tromsømusikere, først og fremst Oddmar Amundsen og Odd Arvid Eilertsen, står hun frem med et sjokkerende bra album. Intenst, men lavmælt, nakent, men allikevel tidvis med et ertende glimt i øyet. Og hun lander fjellstøtt på begge beina.

"Gjennom jobben min har jeg i mange år hatt mest kontakt med mennesker på livets skyggeside", forlarer hun gestikulerende når vi spør om tekstene hennes er selvbiografiske. Selv om enkelte av sangene henter stoff fra hennes private hverdag og virkelighet, inntar hun først og fremst rollen som observatør. Ikke nysgjerrig kikkende, snarere full av omsorg, medfølelse og en mors interesse. "Jeg har alltid vært opptatt av mennesker", sier hun lakonisk.

Marit er født i Svolvær, vokste opp i Tromsø og har nå vært bosatt i Oslo i en mannsalder. Allikevel velger hun å presentere den nye platen først i Nord-Norges hovedstad, under
By:larm.

Det føles riktig, sier hun med et skjevt smil.

Musikere på plata:
Oddmar Amundsen:
akustiske og elektriske gitarer
Odd Arvid Eilertsen: kontrabass og akustisk gitar
Bugge Wesseltoft: tangener
Ottar Nesje: perkusjon
Thomas Mathiesen Dulsrud: trommer på "Sukkertøy i kiosken", "Ved grensen" og "Natta e' mor til dagen"
Roy Skog: fløyte på "Se der går ho"

Tylden & Co. AS

post@tylden.no www.tylden.no Tlf.: 22221160 Fax: 22221165