Mine damer og herrer - gjør plass for

De kommer fra Skogbygda i Nes kommune i Akershus; tre unge herrer - og en noe eldre - som skal gi bygda et ansikt.

MaarudKara er et vaskeekte bluesband fra de dype skoger som spiller blues som henleder tankene både på drikk og svir og gambling og løsaktige fruentimmer på Chicagos sørside et sted.

Når det da viser seg at tre av MaarudKarene så vidt er konfirmert, og at den fjerde er faren til to av de andre, hender det at folk får hakeslepp.

Ikke har de hatt noen trang oppvekst i fattige kår, og ikke har de ferdes i halvkriminelle miljøer (finnes det den slags i Skogbygda?) - men fra første gang brødrene Henrik og Amund Maarud hørte en blues på radio, var de hekta. Før de visste ordet av det, hadde de sitt eget blues-band. Sammen med nabogutten Simen Aanerud og far Terje Maarud ble MaarudKara en realitet.

Den som måtte ane enslags negroid versjon av pappan til Tove-Mette her tar fullstendig feil - de tre unge herrenes altoppslukende blues-interesse er totalt selvpåført.

Og de har blitt lagt merke til: Allerede i 1994 fikk de kommunens hederspris etter å ha gått til fylkesfinalen i Ungdommens Kulturmønstring, i 1995 deltok de i landsfinalen i Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim og de ble tildelt Nes Kommunes kulturstipend for 1996.

I 1997 spilte de to fullsatte konserter på Notodden Bluesfestival (på det tidspunkt to 16-åringer og en 14-åring…)

Høydepunktet til det unge bandet så langt var sølvmedalje i NRKs Talentiade, også dette i '97. Utrolig er det at artister med såpass "smalt" materiale kan nå så langt i en kommersiell konkurranse!

"First Blues" er spilt inn over en halvannet års periode i Fagerborg Studios og i Sound & Picture Studios med bransjeveteranen Ola Selvær som producer. Selvær "oppdaget" i sin tid Norges ukronede blueskonge Reidar Larsen og produserte en rekke av platene hans, og skulle således være høyt kvalifisert til jobben.