Diskografi
Presse
Hjemmeside

mohr - resten av livetResten av livet - detaljinformasjon

Popbandet mohr lanserer herved sin andre langspillplate, “Resten av livet”. Det nye albumet viser et langt friskere og mer energisk mohr enn slik vi møtte dem på debutplaten “Gode venner” – jamfør singelsmakebiten “Små søte jenter i små søte biler”, som har fått betraktelig radiospilling på rikskanalene i vinter. “Resten av livet” er innspilt i Sound & Picture Studio i Hurum og mikset av Knut Bøhn, kjent fra  produksjoner med artister som The September When, Tre Små Kinesere og Anne Grete Preus.

Utgivelsen av “Resten av livet” ble offisielt markert under platebransjemessen by:Larm i Bergen fredag 3. mars, med pressekonferanse og konserter på nattklubben Den Stundesløse. mohr havnet dermed midt oppe i den pågående debatten om hvorvidt norske artister bør synge på engelsk eller norsk – hvilket resulterte i flere intervjuer i såvel radio som presse. ”Som norsk artist i Norge ser jeg det som en plikt å synge på morsmålet,” kunne vokalist og låtskriver Emil L. Mohr (24) fortelle.

Foruten brødrene Emil og Bernhard L. Mohr (21, gitar) inkluderer bandets livebesetning nå Henning Hansen (23, bass) og Vegard Fossum (24, trommer). Firkløveret hører opprinnelig hjemme i og ved Haugesund, men har base i Oslo.
Påvirkningen fra britisk 1980-talls-sound kommer klart fram i mohr anno 2000 – eksempelvis på tittelsporet, sofistikerte discorytmer og piggtråd-Fender inkludert. Likevel, altså: Bandmedlemmene selv er snare om å påberope seg tilhørighet i norsk poptradisjon.

Norskspråklig musikk er kanskje ikke like i skuddet som tidligere. mohr vil gjerne bidra til å snu den trenden. “Resten av livet” beviser at det går an å være tidsriktig uten engelsk også i dag. Temaet håpefull kjærlighet i kombinasjon med “det å bli voksen” går igjen på albumet som sådan. Vi tør påstå at noe er på gang. God lytt!

Oslo i mars 2000

Tylden & Co
www.tylden.no/mohr

Spørsmål kan rettes på telefon 22 22 11 60 (Tylden & Co)  og
99364755 / 99364759 (mohr).