Nordre Sving slår et slag for Oslo!

 

Diskografi Presse Hjemmeside


Hvis du er artist og kommer fra Oslo er det krise.

Hvis du kommer fra en hvilken som helst stasjonsby eller fiskevær i vårt langstrakte land, er det alltid et ivrig patriotisk lokalt publikum som støtter deg opp. Og det finnes alltid en lokalavis, en lokal radiostasjon og et lokalt kulturkontor som blåser i basuner. For ikke å nevne Trondheim, eller Bergen …. finnes det egentlig noe mer avsindig patriotisk enn trøndere eller bergensere?

Osloartister er det knappest noen som bryr seg om. Kanskje fordi det store flertall av Oslofolk egentlig har sine røtter i stasjonsbyer eller fiskevær helt andre steder i landet, eller er bergensere og trøndere i eksil?

Noe særlig mer vaskeekte Osloartister enn Nordre Sving skal man lete lenge etter. Med sine røtter solid plantet på Kampen og Vålerenga, har de musisert i en mannsalder og prediket sitt budskap om Bislett, om Enga, om Akerselva og alt som faget tilhører.

Når de ikke har vært kledelig lyrisk patriotiske på sin hjembys vegne, har det handlet om sport. Stort sett på Bislett det også, må vite , enten det har handlet om sommeridrett (VIF) eller vinderlige sysler ("Bislett Spesial").

For første gang på en årrekke er Nordre Sving klar med ny plate. Den har faktisk vært i arbeid over en treårsperiode; et møysommelig musikalsk mosikkarbeide som har fått tittelen "Livets Glade Gutter".

Med unntak av 4 sanger, er de øvrige ti originalkomposisjoner fra gutta sjøl eller vennekretsen rundt. Ingen blir overrasket over at temavalget i overveiende grad igjen handler om Oslo på godt og vondt, og en og annen ode til idretten. Men det låter friskt, det låter tidløst, men moderne, og fremfor alt låter det gjennomarbeidet.

Det låter også svært radiovennlig. For mange år siden var Nordre Sving gjengangere på dampradioen; det skulle være veldig rart om ikke de fem glade herrer ikke skulle bli flittig gjengangere på norske radiobølger igjen utover sommeren og høsten.

Produsent har vært Morten Nyhus, og gruppens personnell har vært misunnelsesverdig stabilt i senere år: Kolbjørn Hagen (trommer), Harald Meland (gitar), Jan Rudolf Pettersen (bass), Terje Lia (tangenter) og Henning Fries (sang) utgjør arbeidsstokken i det hederskronede orkester.


Hva da med Bergen og Trondheim og stasjonsbyene og fiskeværene? Kommer de til å spille Oslomusikk på radioene sine?

 
Intervjuavtaler gjøres hos Tylden & Co. AS

tlf. 22221160, fax 22221165

E-mail
anne@tylden.no