Her er den:

OLAV STEDJE MED TIDENES SAMLE-CD 
Diskografi Bilder Hjemmeside
  Spilleplan  
Det er mange som har ventet på en skikkelig antologi-CD med Olav Stedje. I en bransje hvor "Greatest Hits"-samlinger de siste årene har vært øverst på dagsorden, har det faktisk aldri kommet en eneste samleplate med den populære vestlendingen.

Nå er imidlertid ventetiden over: I samarbeid med PolyGram, Slagerfabrikken og EMI Norsk, gir plateselskapet Tylden & Co. ut den definitive samlingen: Olav Stedje: 21Beste.

Platen går kronologisk til verks, og begynner med Stedjes første to store hits, som faktisk var B- og A-siden på hans første single fra 1981, "Vi Vandrar Saman" og "Ta Meg Med". Deretter følger vi ham gjennom sytten år, for å avslutte med hans store radio-hit fra i sommer, "Den Fyrste Song".

Alle hans 8 album er representert med ett eller flere spor. Da flere av disse aldri har vært utgitt på CD-formatet, er nok denne samleplaten svært velkommen blant hard-core Stedje-samlere. Dessuten har noen single-spor som aldri har vært på album i det hele også fått sin rettmessige plass på denne samlingen.

Hans tre bidrag til Grand Prix (i 1983, 1985 - med Mia Gundersen - og 1987) representerer et gledelig gjenhør. Til forskjell fra Grand Prix-låter flest, har disse sangene et kvalitetspreg som i dag er helt åpenbart. Og til tross for at fotball-laget Sogndal trolig går degradering til lavere divisjon i møte *), er Olavs "Stao No Pao" - i sin tid kåret til Norges beste supportersang - endelig å finne på CD, den også.

Lydkvaliteten er frapperende, helt fra starten. På samtlige spor er første generasjons lydbånd benyttet, og hvert eneste kutt har vært gjenstand for digital remastering. I lengde presser CD'en grensene for den maksimale spilletid på en CD: 1 time og 14 1/2 minutt. Så her kan man snakke om full valuta for pengene!

Mye arbeid er også nedlagt i det fargerike omslaget, hvor man nitid har rekapitulert alle innspillingsdetaljene for hver eneste låt.

*) En liten kommentar til slutt: Alt fram til hit er skrevet av Audun Tylden, en av fotball-laget Sogndals mest ihuga supportere, i september 1998. Som de fleste fotballinteresserte vil være klar over, er Sogndal i skrivende stund (Mai 2001) nok en gang på plass i eliteserien. At direktør Tylden på et så tidlig tidspunkt i fotballserien antyder at hans helter skal rykke ned nok en gang, passer særs dårlig på den Tylden de fleste av oss kjenner som en overordentlig optimist! Altlså: Teksten ovenfor er fra 1998!

Og siden jeg er igang: Kan noen være med og jage opp Olav til å gi ut en ny CD snart?? Det haster! Vi trenger sårt et kvalitetsalbum fra den kanten igjen! Send ditt innlegg hit! Takk, det var alt.
Redaktøren.