PICAZZO LEDER REVOLUSJONEN!
     
Diskografi Pressebilde Hjemmeside

Visst er Picazzo et danseband. Men innenfor den sekkeposten finnes det mange varianter.

Picazzo er unge, de er nyskapende, og de er trendsettende innenfor et miljø som nok vil fremstå som noe konservativt for en utenforstående.

Dette 5 mann sterke bandet fra Solør dukket opp i mediebildet for 2 år siden, da de debuterte på Tylden & Co. med CD'en "Blanke ark". Det ble hevet øyenbryn både her og der! Her var det ingen velfødde middelaldrende herrer med skreddersydde smokinger, men en gjeng guttunger i Armani-dresser med instrumentering som et rockeband!

Da Picazzo så fikk Spellemannpris - i første forsøk! - foran nesen på både Ole Ivars og Scandinavia i fjor, var det faktisk intet mindre enn oppsiktsvekkende.

I over et år nå har vennegjengen jobbet intenst med oppfølgeren - den vanskelige nummer to-plata. Med unntak av en enslig tekst, har de selv forfattet samtlige 14 bidrag både musikalsk og tekstmessig. Hele fire forskjellige studioer er benyttet, på Gjøvik, i Oslo, på Hurumlandet og i Stavanger. Lang tid har det unektelig tatt, men så er Timeglass også blitt en plate utenom det vanlige.

En utlending i platebransjen som ikke kjenner til våre sær-skandinaviske hang til båsplassering og som ikke vet hva "danseband" er for noe rart, ville utvilsomt sagt at dette er en pop-plate. Sterke melodier med catchy refreng, store vokale prestasjoner, saftige kor og lekre produksjonsdetaljer. For eksempel Phil Collins (som vokalist Tommy Michaelsen faktisk ligner på, rent stemmemessig) kunne glatt ha fremført flere av låtene på Timeglass med stort hell, hadde de vært forsynt med engelsk tekst.

Også selve coveret på platen er annerledes - tankene går faktisk til Mike Oldfield's klassiske Tubular Bells. Er så ikke Picazzo redde for at de vil støte fra seg sitt opprinnelig primær-publikum, dansefolket?

Det er en sjanse vi må ta, mener gutta. I et miljø som er en tanke konservativt og lite preget av nytenkning, er de villige til å fronte en aldri så liten revolusjon. Publikum på dansefester i Norge er helt ned til konfirmasjonsalderen, og det yngre segmentet tar Picazzo sitt fremstøt på alvor. Så får foreldregenerasjonen tviholde på sine idealer.

Publikum over hele Sør-Norge kan se frem til danseaftener med Picazzo i år - de aller fleste fredager og lørdager i år er for lengst besatt. Og for dem som skal oppleve dem for første gang, har de virkelig noe å se fram til. Picazzo er nemlig et forrykende live-band også.

Vennegjengen i Picazzo består av
Tommy Michaelsen, sang,
Per Morten Bråten, gitar,
Glenn Bates, bass,
Per Erik Gjedtjernet, keyboards, kor,
Dag Sand, trommer.

Tylden & Co, Oslo
Intervjuavtaler på tlf 22221160, fax 22221165 eller
på e-mail adresse: post@tylden.no
Hjemmeside: http://arkiv.tylden.no/