Sølvi Helen Hopland med nytt album -

"Den er min venn"
 
Hjemmeside(Hopland.jpg - 76,2KB - Klikk på bildet)
I de hektiske dagene høsten '97, da stortingsvalgets vinnere satt i forhandlinger nær sagt døgnet rundt, var Sølvi i full sving med plate-innspilling i Musikkloftet på Grünerløkka i Oslo.

På sangen "Den er min venn" syntes hun versene ville passe så veldig godt for kjentfolk fra forskjellige miljøer, og siden Sølvi verken er skuggeredd eller påtrengende beskjeden, gikk hun rett og slett ut og spurte disse menneskene som hun hadde i tankene.

Og de kom: NRK-journalist Einar Lunde, eks Dance With A Stranger Frode Alnæs, Datatilsynets Georg Apenes, polfarer Erling Kagge, Indremisjonsselskapets Generalsekretær Anfin Skaaheim (som lenge hadde skrytt av sine ferdigheter på fele) samt en rekke andre, inkludert venner og bekjente.

Til og med påtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik og hun som skulle bli barne- og familieminister, Valgerd Svarstad Haugland, la et besøk til Musikkloftet inn i en fra før av hektisk timeplan. Det var til tider kø til langt ut på fortauet.

Og resultatet?: "Det skal være folkelig, ikke vakkert" sier Sølvi.

Dette singlesporet er vel ikke helt representativt for resten av albumet, men viser også en side av Sølvi, og ikke minst er det laget en ustyrtelig morsom video fra opptakene. Den har allerede vært vist på NRK Dagsrevyen, og vil etter hvert bli å se i andre kanaler også.

Snart ferdig utdannede drama- og musikklærer Sølvi Helen Hopland er 31 år gammel, og har sine røtter på nordvestlandet - Vågsøy kommune like ved Måløy.

De siste årene har hun bodd, studert og jobbet i Oslo (bl.a. som dramakonsulent i Indremisjonen) og har hele tiden vært aktiv i kristne miljøer.

Hun skriver tekster og melodier selv, og har allerede en selvfinansiert CD på samvittigheten. Hennes tema er kjærligheten - både mellom mennesker, til livet, og den som for henne er overordnet: Til Gud.
 

Tylden & Co.