Louis Jacoby Til startsiden.
Biografi   Hjemmeside
HISTORIKK
Louis Jacoby kom med sine første innspillinger, "Viser i ro og mak" og "Den gode tid", midt på syttitallet mens han gikk på lærerskolen i Kristiansand. I mange uker lå han på Norsktoppen med visa "Det går en vind over vindens enger". Så ble det lærergjerning – og trubaduryrket på si. På slutten av 80-tallet, etter suksess i ølvisekonkurransen fra Den Norske Bryggeriforenening begynte han for alvor å skrive stoffet sitt selv, og da kom skiva "Svaberg" - nå med bare eget stoff.

Først i 1994 forlot Louis læreryrket til fordel for trubaduren. I 1995 kom CD’n "Hverdag" hvor tittelmelodien ble kåret til en av Norges nasjonalviser. Like etter kom "Ølviser fra en fyllepenn" - en burlesk og vanvittig skive om ølets gleder. Både ølvisebok og drammevisebok er kommet fra trubadurens penn. Louis er blitt kåret til Årets ølhund, han har fått Prøysenprisen og en rekke andre utmerkelser for sin produksjon.

Louis er ikke bare trubadur. Etter hvert har kåsøren i ham tatt større og større plass i både hans produksjon og i hans konserter. Boka "Min erotiske hund" var en skikkelig latterbombe (se anmeldelse) og mer kåserier blir det. Siste skudd på stammen er imidlertid CD’n "Noen & ingen".

Louis blir hyppig brukt som underholder i næringslivssammenheng, på kick-offs, seminarer og konferanser, samt i organisasjoner og på offentlige konserter. Han skreddersyr konsertene. Du kan booke ham fra denne siden. Hans forestillinger er en herlig mix av stor humor og diktning som går under huden på deg.