OLE IVARS
Historikk   Startside
Diskografi  Pressebilder 2001 / Artikler Hjemmeside
OLE IVARS -
ET HISTORISK TILBAKEBLIKK
Norge var i likhet med resten av verden, utsatt for en mengde kulturelle strømninger og brytninger på den tida Ole Ivars ble startet. Dette gjadt også musikk. Det var mange retninger innen den mer folkelige delen. Gammeldans, instrumentalmusikk ala The Shadows, beatmusikken med The Beatles i spissen, og snart fikk man servert langhåret hvit R&B av The Rolling Stones.  
De største forbildene til Ole Ivars var imidlertid svenske, og kalte seg Sven Ingvars.  

Selv hadde jeg gleden av å se Ole Ivars spille til dans på Folkets Hus, Vallset, fjerde juledag 1966. Av det de spilte kan nevnes "Cadillac", "Guitar Boogie", "What I'd say" og "Jeg har en rødhåret jente", i tillegg til massevis av Sven Ingvars-låter. Stappfullt hus og stormende jubel!  

Ole Ivars hadde sin første spillejobb som Ole Ivars høsten 1964 på et sted som het Kroken på Rena. Det var egentlig en jobb som Ivar Grønsveen skulle ha hatt med bandet han var med i før Ole Ivars, og som kalte seg The Hurricanes, men siden de ikke var mer, overtok Ole Ivars jobben.  

Ole Ivars vant Østlandsmesterskapet for popband både i 1965 og 1966, i 1966 delte de førsteplassen med hamar-bandet The Fentones, og premien var å spille oppvarming for The Spotnicks fra Sverige i Hamarhallen på høsten.  

I Pop-Revyen nr. 1, 1969 uttalte Ivar Grønsveen følgende: -"Mens vi holdt på å pakke ned instrumentene etter endt spillejobb, kom en mann bort til oss og presenterte seg som talentspeider for plateselskapet Troll. Jeg glemmer aldri ordene han sa: "Det er ufattelig at dere ikke forlengst er oppdaget. Vil dere prøvespille en plate?"  

Dette skjedde høsten 1966, hendelsen skjedde på Bruvollen i Blaker, og resten er historie, som de sier. Det skulle riktignok bli noen utgivelser før det store gjennombruddet kom, men så smalt det virkelig!  

Den første singelen som markerte at Ole Ivars hadde et salgspotensiale utover det vanlige, var den nå klassiske "Regnets rytme", som ble utgitt vinteren 1968. Våren samme år kom "Line(hva er det han har og ikke jeg?)" og det ble platetrofeer av edelt metall på begge to.  

Ole Ivars første LP, med samme navn som bandet, toppet LP-listene både i Arbeiderbladet og VG i oktober 1968. Blant konkurrentene var Lill Lindfors, Tom Jones, Engelbert Humperdinck og Fleetwood Mac. Siden den gang har det gått opp og ned, både med popularitet og platesalg. I dag er imidlertid platesalget mer enn respektabelt, og de er Norsktoppens ukronede konger.  
Siste album i det forrige århundre, "Ole Ivars i 2000", ble deres første album på 90-tallet som har solgt til gull!   
Det er bare å gratulere på det varmeste, med både gullplate og nylig utgitte "En får væra som en er" !! Gull igjen!!

Tekst hentet fra Willy B. sitt stamtre, utgitt sammen med "Kavalkade - 40 låter gjennom 30 år" , utgitt på Tylden & Co. i  1994.  
(Nest siste linje tilføyd for oppdaterings skyld, siger og skriver år 2002!)