Vagabond, Polarlyr, Aristocats og
Gutta fra Scandinavia
Hurtigrutens Hus, Stokmarknes
25.-26.06.2010


Hurtigrutens Hus Dansefestival, en stor suksess for små og store danseglade!

På fredag gikk startskuddet for Vesterålens første dansefestival, med Aristocats, Gutta fra Scandinavia, Polarlys og Vagabond på Hurtigrutens Hus . Publikum fra hele landet hadde tatt turen til idylliske Stokmarknes for å danse og kose seg under festivaldagene. Og med kanskje noen av Norges mest aktuelle danseband på scenen, så var ting tilrettelagt for en stor og gledelig opplevelse.

Vestlandets Aristocats var første band på scenen. Og disse gutta gav som alltid 200%, med sin meget energiske og sjarmerende vokalist i spissen. Gutta fra Scandinavia med velkjente Steinar Storm Kristiansen og Terje Mårstad , trengte ikke ta mange toner, før deres velkjente musikk fylte dansegulvene. Polarlys skinte fra scenen og høstet stor applaus, da de presenterte sine plateaktuelle melodier for sitt hjemmepublikum. Vagabond imponerte stort med sine meget dyktige vokalister og musikere. Og det nordnorske publikum fikk raskt bevist hvorfor disse guttene så velfortjent vant Spellemannsprisen.

På lørdags formiddag spilte alle bandene i hele fire timer, slik at også de yngste danseglade kunne få danse og hygge seg under festivalen. Noen timer senere strømmet publikum på, og det tok ikke lange stunden før at dansegulvene i Storsalen og Hurtigrutesalen ble fylt til randen.

Det høstet mange godord og positive tilbakemeldinger fra publikum. Mange uttrykte at de var svært overrasket over en slik bredde og en så høy kvalitet på artistene, som det denne festivalen hadde å by på. De bemerket også at dansegulvene var optimale, og at omgivelsene og lokalene var perfekte for slike arrangement.

Alle artistene utrykte stor takknemlighet over å få være tilstede på denne begivenheten, og ønsket seg snart tilbake til Stokmarknes og Hurtigrutens Hus. Og når husets ansatte i tilegg smilte og sjarmerte både publikum og artister hele helga, så gav dette virkelig mersmak og gode utsikter for fremtidens store arrangement på huset.

Dette ble en stor suksess og en så stor positiv opplevelse, at arrangøren allerede nå går i gang med planleggingen av neste års dansefestival. Men først skal country og danseweekend arrangeres den siste helga i august, med blant annet Frøya, Steinar Engelbrektson band og countryjenta Chatrin øverst på plakaten. Og ikke nok med det, så skal selveste Ole Ivars og Polarlys spille på Hurtigrutens Hus store julegallaweekend den 12.og 13. november i år.

Hurtigrutens Hus danser videre, og dette er bare en begynnelse for hva som er i vente fra dette huset, for de mange danseglade rundt om i landet.