Konkurranse #14
 
Nå er det virkelig lov å si at vi er imponert. Riktignok har Kjell Karlsen et kjent fjes, som ikke har forandret seg nevnverdig de siste 40 år. Men at så og si samtlige svar inneholdt riktig løsning er likevel redaktøren svært tilfreds med! Og antallet besvarelser slår alle tidligere rekorder.

Hva Kjell Karlsen har betydd for norsk musikkliv kan vi umulig beskrive her, men mest kjent for folk flest er han som leder av sitt eget orkester. Bildet er hentet fra hans "Big Band Bonanza", som ble utgitt på Tylden & Co. for nøyaktig 5 år siden.

Arnfinn Borge fra Mysen skriver:
bildet er fra Kjell Karlsens Big Band og fra Cdcoveret Big Band Bonanza.Han bare lurtespilte på orgelet i Sarpsborg Metodistkirke,med feite akkordere.Og han fikk organistjobb der fra han var 13 år.Han startet eget sarpsborg band i 1947,som den gand het kjell karlsens orkester.Og han avanserte til kampen ungdomskorps i 1952.og ente også som storbandsleder i nrk-saerien swingtime.På 50 og 60 tallet fant han mikkel flastad,bjørn johansen,harald bergersen,erik andresen,totti bergh,alf kjellmann med flere som alle ble springbrettet til sine vidre karrierer i hans små og store storband.Og det samme når det gjelder vokalistene karin krog,lalia dalseth,og trommeslager ole jacob hansen.så han har en lang karriere bak seg ,som en god musikker med mye fin fin musikk

Øystein Eilertsen, bosted ukjent:
Det må være Kjell Oddvar Karlsen. En av Norges mest legendariske orkesterleder,Jazzmusikker,pianist og komponist.Han har jobbet med mange av de store norske artister som Dag Spantell,Per Aspelin,Odd Børre,Booken....osv. Spilte i bryllupet til Harald og Sonja.Hvem husker ikke Odd Børre mefd sangen Må må må må skynde meg å gå gå gå....osv.Og Lappland med Finn Eriksen som er medlem i orkesteret som spiller den dag i dag. Bildet er fra Big Band Bonanza fra 2001.

Stein Nygaard, Tynset:
Dette er Kjell Karlsen, kjent fra Kjell Karlsens orkester som allerede startet i 1947. De har i godt over 50 år gledet et stort publikum med sin allsidige musikk. Både jazz, swing, rock, svensktopper og storbandmusikk hadde de på repertoaret. De spilte bl.a i kong Harald og dronning Sonjas bryllup. Bildet som er lagt ut er hentet fra plata "Big Band Ronanza" som kom ut i 2002.

Jon Reidar Kurseth, Hundeidvik:
Dette er den kjente orkesterlederen KJELL KARLSEN. En gang i tiden hadde han sitt eget plateselskap,VIKING MUSIC. Der bl.a. THE BEATNIKS debuterte på plate.

Sverre Lyngås:
Dette er en gigant innen norsk populærmusikk, danseorkester og ikke minst innen jazz og storband. KJELL KARLSEN. Drøssevis av kjente norske vokalister og musikere har vært innom hans orkester gjennom årene og han har ledet musikken i flere radio- og tv-show.

Bjørg Karin Skoglund:
Kjell Karlsen er klart mannen på bilde deres denne gangen!! Han har holdt det gående i mange år med Jazz,swing,rock.storband osv.Og holder på enda til manges glede.Tror faktisk han spilte i Kong Haralds bryllup!! Har også gitt ut en hel haug med plater og cd`er.. Er gift med Lill og har 2 døtre..

Anne-Karin Vestengen fra Oslo skrev så mye, at er du interessert må du gå hit! Det får da være grenser! (Tusen takk skal du ha, Anne-Karin!)

Redaktøren bender seg over i målløs beundring!

Takk igjen til samtlige! Da er det endelig bare en ting å gjøre - kast dere over vår nye utfordring!

Vinner av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog ble
Tor Jørgen Jørgensen fra Sand!


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen.

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.