Konkurranse #15
 
Nå får det jammen være nok! Her har vi holdt en konkurranse gående i 3 måneder!! Og så mange svar som vi har fått - og så flotte beskrivelser! Det er makeløst hva dere vet der ute. Svein Finjarn, som selvsagt var riktig svar, blir stolt når han ser dette! Tror svarene i vår konkurranse snart må komme innenfor stive permer...

Ikke alle svarene var riktige, riktignok. Her noen av den mer tvilsomme sorten: Ringo Starr, Arne Benoni, Eric Clapton, Björn Ulvaeus, Bjørn Eidsvåg, Lillebjørn Nilsen, Tore Halvorsen, Bjørn Kalvatsvik, Ottar "Big Hand" Johansen!!

Her noen få av de mest inngående svarene.

Anne-Karin Vestengen fra Oslo skriver:
Svein Finjarn født 15. november 1946 Som 12-åring dukket Sveins navn opp som deltaker i "Oslo-mesterskapet i Rock-sang" i 1959. I 1961 var han med på å etablere The Beatniks (Svein var også den som fant på bandnavnet. Ordet beatnik fant han i en ordbok)som ett av Norges ledende Shadows-band og The Beatniks vant Nordisk Mesterskap i Shadow-band" i 1963. Senere har Svein hatt en noe "hoppende karriere" - han har vært innom de fleste pop-band av betydning og opplevd hva andre bare kunne drømme om. Som medlem av The Beatniks traff og hilste han på The Beatles og som medlem av Blue Secrets spilte han på legendariske Cavern i Liverpool. I tillegg var han medlem av supergruppene The New Beatnicks, The Vanguards og Fresh Air. The Beatniks ble den første norske gruppen som medvirket i en spillefilm, hvor de backet Grynet Molvig på "Twistin´ and Huggin´" i filmen "Sønner av Norge kjøper bil" – en tidstypisk film fra begynnelsen del av samtiden. Svein Finjarn påstår at grunnen til at de ble så populære, var at de dukket opp til rett tid. Dette er en mild underdrivelse. The Beatniks var en av pionergruppene i norsk rock, og de hadde mannskap med musikalske ferdigheter av dimensjoner. Dessuten stivnet de ikke i en musikalsk form, men var i stand til å endre seg i takt med skiftende musikalske retninger. Og dette har hele tiden vært et kjennetegn for gruppen. I 1976 ble han med som gitarist i NJS og fra 1977 også som låtskriver. Samarbeidet, eller kanskje konkurransen, mellom Svein og Eigil om å levere de beste komposisjonene var mye av bakgrunnen til NJS store produksjon fram til Svein 4. juli 1981 ga seg i NJS. I 1982 startet Svein igjen opp The Beatniks og kunne således i 2001 feire 40-års jubileum som "Beatnik'er". Svein hadde en viktig karriere i NJS og NJS vokste med Svein som medlem - som låtskriver og vokalist, men også som opptredende band. Etter sin aktive NJS-karriere, har Svein vært NJS-autuell ved flere anledninger - som gjesteartist ved Julekonsertene i 1986 og 1988 og som gitarist ved flere anledninger i 1991 og (foreløpig) senest ved flere anledninger i 2002. Svein feirer 50 år som artist i år.

Nils Arne Svehagen, Raufoss:
Artisten dere skal fram til denne gangen er Svein Finjarn. Norsk gitarist som spiller i Beatniks. Har holdt å i en årrekke og er kanskje Norges beste gitarist når det gjelder gammelrock og Shadowsmuskk.

Alf-Einar fra Haugesund:
Endelig: SVEIN FINJARN
Bildet er fra perioden med New Jordal Swingers hvor Finjarn spilte fra midten av -70- tallet og like fram til den fatale ulykka i Førde.
Finjarn som jubilerer i disse dagene startet hjemme på gutterommet og utviklet snart en stil som har fulgt ham fra tidlig 1960-tall og fram til i dag.
For noen av oss er Beatnicks, Vanguards, Jumbo, New Beatnicks og Beatniks-perioden helt greit. Men det er årene i NJS Finjarn egentlig viste hva han var.
Den beste låte derfra er Down, Down, Down fra Hot Line i 1981. I NJS-perioden ga han også ut tre soloalbum med US inspirert gitarmusikk, plater som i dag er både dyre og vanskelige å få tak i.
Derfor er det til glede for veldig mange, vil jeg tro, at Finjarn i disse dager hylle på CD med sine beste låter fra en fantastisk karriere.
Måtte han bare returnere like ofte tilbake til NJS. Han dukker opp med ujevne mellomrom og da blir det magi på scenen med en gang.
I tillegg spiller NJS da sin eneste TANGO, nemlig "En tango i Chicago".

Øystein Eilertsen, Oslo:
Det er Svein Finjarn.Født i 1946.En glimrende gitarist,sanger og låt skriver.Var med å etablere The beatniks i 1961.Sluttet første gang i Beatniks i 64 pga krangel om hår lengde.Men kom tilbake i 64.
Han har også vært innom en del andre band på 60 og 70 tallet blandt annet New jordal Swingers.Startet opp igjen Beatniks i 82.The Beatniks spiller rundt om i landet den dag i dag.

Aage Sveum fra Hamar:
Dette er Svein Finjarn kjent fra bla. Beatnicks - New Jordal Swingers - Finjarn/Jensen - Vanguards - Solartist og mange flere grupper..

Redaktøren bender seg over i dypeste beundring!

Takk igjen til samtlige! Da er det endelig bare en ting å gjøre - kast dere over vår nye utfordring!

Vinner av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog ble
Ole Petter Hansen fra Gamle Fredrikstad!


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen.

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.
Resultat av "Hvem er dette" #14 her.