Konkurranse #17
 
Her er det bare et par ting å si: 95% av innsendte forslag hadde riktig løsning. Over 100 svar kom inn! OG - konkurransen varte og rakk altfor lenge - nok en gang! Så vi røper altså ingen hemmelighet når vi forteller at svaret på konkurranse nr. 17 var Elisabeth "Bettan" Andreassen. En vakker Bettan på et flott bilde fra det glade 80-tallet m/Bobbysocks. Ikke misforstå: Bettan er like glad og vakker den dag i dag!

Mange heftige beskrivelser har kommet inn, vi tar bare i bruk noen få av dem her. Men tusen takk til alle, og jada, vi har mye godt materiale fra dere liggende!:-)

Marie Tångström fra Botsmark, Sverige skriver:
Den här bilden är från 1984 och föreställer Elisabeth Andreassen, som då hette Andreasson och var med i duon Bobbysocks tillsammans med Hanne Krogh. Bilden är från innercoveret till Bobbysocks första LP från 1984, "Bobbysocks". Elisabeth föddes den 28 mars 1958 i Göteborg, växte upp på ön Källö-Knippla i Göteborgs skärgård.
Hon har bott i Göteborg i 10 år, sedan i Stockholm i 10 år och bor nu i Oslo sedan 1990.
Blev upptäckt som artist 1980.
Har varit medlem i gruppen Chips, tillsammans med bl.a. Kikki Danielsson och Lasse Holm åren 1980-1983.
Med Hanne Krogh hade hon Bobbysocks från 1984 till 1988.
Elisabeth och gett ut många LP:er och CD:er både som soloartist och tillsammans med andra artister.
Har medverkat i flera musikaler i Norge under 1990-talet och var med i Björn Skifs musikal "Spök" på Maximtearern i Stockholm 1981-1983.
Tävlat i Melodi Grand Prix 5 gånger, och i den svenska Melodifestivalen 5 gånger. Varit med i Eurovision Song Contest 4 gånger, vann 1985 med Bobbysocks och "La det swinge", kom 2:a med "I evighet" som soloartist 1996.

Jan Erik Nossum, Eidsvoll:
I konkurransen denne gangen ser vi ELISABETH "BETTAN" ANDREASEN. Før het hun Andreasson til etternavn, men nå heter hun Andreasen.Hun kommer fra Vestlandet og Sykkylven. Men hun har bodd flere år i Sverige. Men nå bor hun i Norge igjen, og gift norsk. Hun vant Melodi Grand Prix i 1985 internasjonalt med "La det swinge" sammen med Hanne Krogh. De kalte seg for Bobbysocks. Hun har også deltatt med i melodi Grand Prix med nå avdøde Jan Werner Danielsen , og hun har deltatt i melodi Grand Prix for Sverige sammen med Kikki Danielson. De kalte de seg for Chips. Bettan har også gitt ut en rekke solo plater. Bettan har også deltatt på dansebandet Trond Erics sin siste plate. Bettan har en fabelaktig god stemme, og er flink på gitaren sin.

Og Tone Irene Pettersen fra Åsvang:
Damen på bildet er Elisabeth Gunilla Andreasson Andreassen nordens mest folkekjære artist. Født i gøteborg 28 mars 1958. Gift med Tor Andreassen, to barn Anna på 11 og Nora på ni år. Har vært med på skal vi danse på tv 2. Vant melodi grand prix i 1985 med: la det swinge Bobbysocks. Mange julekonserter med nå avdøde Jan Werner Danielsen.

Heidi Pettersen fra Ottestad skriver:
Hei Tylden!
Denne gang er det vår alles kjære "Bettan" ; Elisabeth Andreassen som er på bildet :-) Den gang het hun Andreasson. Hun trenger ingen videre presentasjon. Hun er Norges beste kvinnelige artist, både innen sang og show, og hun innehar en stemme som er helt unik. Hun kan synge alle sjangrè; viser, pop, country m.m. Hun har en enorm utstråling; og jeg har alltid vært en STOR fæns av henne :-) Hun har vært med i Melodi Grand Prix en rekke ganger; og vant i 1985 sammen med Hanne Krogh, i Bobbysocks med låta La det swinge! Rolf Løvland har skrevet mange av de sanger hun har fremført. Jeg kan nevne blant annet; I evighet, Danse mot vår, Duett m.fl. Hun har sunget med Jan Werner Danielsen i Melodi Grand Prix, - og sammen har Bettan & Jan Werner hatt de mest fantasiske Julekonserter - som jeg alltid vil bevare i mitt hjerte :-) De sang så vakkert sammen, så hele taket i Vang kirke ved Hamar; "holdt på å lette" av deres praktfulle sang og høye toneart..(oktaver) og tårer rant på mine kinn.. Jeg var så heldig å pratet med henne etter konserten og hun var virkelig et varmt og sprudlende menneske. Hun har også vært med i "Skal vi danse", og jeg synes nå at hun burde gått rett til topps der også. Hun var kjempeflink!!
Ønsker dere alle en kjempefin vår!

Redaktøren takker for mye god underholdning og vanvittig nydelige beskrivelser!

Ellers takker vi nok en gang for deltagelsen, denne gang ble tidligere rekord knust!
Da er det endelig bare en ting å gjøre - kast dere over vår nye utfordring!

Vinner av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog BLE
Merete Hesjedal fra Lyngstad!


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen.

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.
Resultat av "Hvem er dette" #14 her.
Resultat av "Hvem er dette" #15 her.
Resultat av "Hvem er dette" #16 her.