Konkurranse #18
 
Vi tar ikke nødvendigvis av oss hatten for riktighetsgraden på svarene denne gang, men hvis vi sier at ca. 65% bød på riktig svar, så er vi vel ikke langt unna sannheten. Og det kunne jo vært værre.
Det innrammede fjeset denne gang tilhørte som de fleste visste altså Lars Klevstrand, en nestor innen norsk visekunst, som har vært med på altfor mye til å nevne det her. Men en liten titt her gir de av dere som ikke var klar over det et lite innblikk.
I Tylden-sammenheng har Lars dukket opp som soloartist, sammen med brødrene Klakegg og ikke minst som medlem i de folkekjære Gatesangerne. Nevnes kan jo også at han er en av drivkreftene bak Josefine Viseklubb, og at han selvsagt var en av fire i visesuksessen Ballade.

Kristin Elisabeth Larsen fra Drammen skriver:
Lars Klevstrand ble født i Drammen 30. september 1949 men vokste opp i Bærum. Han har spilt klassiske gitarduetter, absurd teater, farser, musikaler og operetter m.m. og vært ekorn i barnetv. Har bl.a. mottatt Spellemannpriser og Prøysenprisen. Han debuterte på viseklubben Dolpin. Otto Nielsen overtalte ham i 1968 til å delta på en nordisk visekonkurranse i Vasa i Finland hvor han vant med sangen ”Vi skal ikkje sova burt sumarnatta. Han har jobbet med artister som Lillebjørn Nilsen, Steinar Ofsdal, Hege Tunaal og Erik Bye. Han har også jobbet på Det Norske Teatret med forestillingen basert på visene til Jaccques Brel. Har vært med i gruppa Ballade og trubadurgruppen Gatesangerne. I 2002 var han innlosjert på Obrestad fyr i forbindelse med et oppdrag på Hå gamle prestegård. Her skrev han melodier til Åse Marie Nesses tekster. Lars Klevstrand har mottatt mange utmerkelser som Målblomen, Gammlengprisen, Statens 3-årige Arbeisstipend, div. stipend fra Komponistenes Vederlagsfond og Fond for utøvende Kunstnere.

Stein Nygaard fra Tynset skriver:
Dette må være Lars Klevestrand. Han er etter min mening en av våre beste visesangere. Han er i tillegg en fremragende gitarist og komponist.Han er særlig kjent for sine viser med politisk og sosialt innhold. Han har også en rekke plateutgivelser med viser av Alf Prøysen og Finn Ludt. Lars Klevestrand var også med i gruppa Ballade. Han er også en av drivkreftene bak viseklubben Josefine i Oslo.

Alf-Einar Kvalavåg fra Haugesund skriver:
Denne gang vil jeg bare få lov å kommentere bildet, siden Lars sin karriere skulle være viden kjent. Dette er fra den ga da svigermor gråt over hår som lå over ørene. Slike bilder er minner fra en tid hvor fuzpedal var forbudt og gitar med nylonstrenger og rødvin i glass var in.
Stå på med å hente fram gamle bilder.

Willy Pettersen fra Oslo skriver:
Jeg tipper dette er Lars Klevestrand. Han er vel kanskje best kjent som visesanger og trubadur i kvartetten han utgjorde sammen med Lillebjørn Nilsen, Åse Kleveland og Birgitte Grimstad.

Redaktøren takker nok en gang for underholdningen, tross stort sett forkortede beskrivelser!

Vinner av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog ble
Karin Halvorsen fra Elverum.


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen - denne gang er utfordringen et helt orkester!

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.
Resultat av "Hvem er dette" #14 her.
Resultat av "Hvem er dette" #15 her.
Resultat av "Hvem er dette" #16 her.
Resultat av "Hvem er dette" #17 her.