Konkurranse #19
 

Så var vi tilbake hvor folderen fyltes opp med riktige svar! Kanskje ikke så rart - de fleste som er innom Tyldens sider har vel opplevd bandet vi skulle fram til mer enn en gang - det være seg på TV eller ute i andre sammenhenger.

Svaret var selvsagt New Jordal Swingers, som den dag i dag ledes, like stødig som på 80-tallet som bildet er hentet fra, av Eigil Berg.

Utrolig mange (nærmere 100) flotte besvarelser på oppgaven også denne gang. Innholdet i besvarelsene er ikke redaktørens ansvar, så dette er fullt og helt artikler innsenderne får ta på egen kappe! At vi fikk inn svar som Unit Five og "NJS med sin leder Stein Ove Berg" legger ingen demper på stemningen!

Se f.eks. hva Bertil Ovesen fra Flatanger skriver:
Dette er selvfølgelig New Jordal Swingers.
De startet opp i begynnelsen av 70-tallet - akkurat på den tiden jeg og mine venner var i "rette" alderen for slik musikk. Derfor var de svært populære i min vennegjeng. Gruppa holder på enda, men besetningen er jo naturlig nok forandret opp gjennom årene. Eigil Berg er så vidt jeg vet fremdeles med. Gruppa var enormt populære. På slutten av 70-tallet lå de på topp på "Europatoppen" med "Mama`s got the blues".
På begynnelsen av 80-tallet rammet en stor tragedie gruppa. Turnèbussen truffet av et ras og flere omkom.

Jan Helge Paulsen fra Finnsnes blir også personlig:
Dette er besetningen til New Jordal Swingers. Bildet er tatt ca. 1981. Jeg var fan av gruppen og bildet kjenner jeg igjen fra et utklipp jeg hadde klippet ut fra ett ukeblad.
PS i 1981 var jeg 5 år og ukysset!!!!!!!!!!

Jan Erik Nossum fra Eidsvoll gir oss historien:
Denne gangen ser vi NEW JORDAL SWINGERS i "Hvem er dette konkurransen". Gruppa har utgitt kjempemange lp'er, kassetter og cd'er. Gruppa startet opp som backinggruppe for Per Elvis Granberg. Flere medlemmer har vært innom gruppa. En av medlemmene på gitar har vært bl.a. Bjørrn "Krisa" Kristiansen. Han var også med i Aunt Mary i sin tid. Han har utgitt soloplater også. Av de som har vært med helt fra starten, som er med i dag, er det egentlig bare Eigil Berg på vokal og piano igjen, selv om trommeslager John Kollmoen har vært med nesten helt fra starten. Andre som har vært med i gruppa er Ivar Hovden, som har sluttet nå, på saksofon og sang. New Jordal Swingers har også laget filmmusikken til ungdomsfilmen "1958". Filmmusikken er også utgitt både på LP og på cd-plate. Det var også med gjesteartister på denne platen. En annen stor gitarist og vokalist som var med i mange år i New Jordal Swingers var Svein Finjarn fra Beatniks. Han ble soloartist etter at han forlot New Jordal Swingers. Den aller første LP'en til New Jordal Swingers het "Hold on", der de bl.a har med en meget bra versjon av "Nut rocker". Gruppa har vunnet både Norsktoppen flere ganger og Europatoppen. New Jordal Swingers har hatt et titalls store slagere. "Nå må du slutt opp' med å se på meg sånn" , "Java", "Bongo bongo", "Før lyset brenner ned" , "Fyrrige damer" og en haug låter til. Både på engelsk og norsk. New Jordal Swingers holder på enda, og det er også planlagt en ny cd-plate med dem utgitt i løpet av høsten.

Alf-Einar Kvalavåg fra ukjent lokasjon skriver:
For noen av oss er det rart å se NJS på sidene sammen med diverse danseband. Ikke det at vi ikke er glade for at Tylden & Co har dem i stallen, men fordi vi som har vært med noen år IKKE forbinder Eigil Berg og hans mannskap med "bare" dansemoro. I perioden 1978-1988 vil jeg påstå at bandet bidro med musikk, basert på amerikansk rock, som fortsatt tåler utallige gjenspillinger. Det er meg ubegripelig at LPer som "10" og Hot Line aldri har blitt gitt ut på CD. Det var en periode gøy for mange å mobbe oss som likte NJS. Men i denne perioden stilnet denne mobbingen. Med gitarister som Svein Finjarn og Bjørn Kristiansen framsto bandet som et av landets ledene også musikalsk.
Og at spellemann juryer og likesinnende elegant hoppet over bandet, får bli deres problem. Nå venter vi i spenning på boksen "The compleat story of New Jordal Swingers". Det hadde det svingt skikkelig av.

Anne Lise Hjermstad fra Tvedestrand er sikker:
ENKELT! Verdens beste band: New Jordal Swingers med Ivar Hovden, Bjørn Kristiansen, Einar Wallen Mjåland, John Kolloen og Eigil Berg!

Aage Sveum, også fra ukjent adresse:
Det er New Jordal Swingers som er på dette bilde med besetningen fra 1983. Njs starte opp i 1973 som turnebandet til Per ”Elvis” Granberg og kom i 1974 ut med sin egen plate ”Hold On” som selvstendig band. De ble senere hele Norges New Jordal Swingers og klarte i 1979 det ingen har klart verken før eller senere nemlig og ligge 8 uker på første plass på Norsktoppen av 8 mulige. ”Rock Machine” er den eneste helnorske melodien som har klart alle 8 ukene på første plass i Norsktoppens historie og det må man ta av seg hatten for og ikke minst: de holder fortsatt koken 34 år senere.

Anne Marie Johnsen, Bjerkvik minnes:
Jeg syns han foran til høyre minner meg om Eigil Berg og da må svaret bli NEW JORDAL SWINGERS. Husker at de spilte på bygdefestene her i nord på 70-tallet. Nå dukker minnene fram og jeg må vel lete opp kassettene mine igjen.

Jorunn Høyden fra Oslo har vært med:
Det er Norges beste band på 70 og 80-tallet - New Jordal Swingers. Bandet ble startet opp som et backingband til Per Elvis Granberg. Men det viste seg raskt at disse gutta mer en godt kunne klare seg på egne ben.
Bandet har turnert land og strand rundt og gikk mange minnerike aftener for sin store fansskare.... flere av fansen har flere hundre konserter /opptredner på sin merittliste gjennom årene. Det er vel neppe en eneste "melkerampe" her i Norge som ikke er besøkt av disse gutta og en eller flere av fansen deres.

Så var det Sverre Lyngås fra Ramnes sin tur:
Hei på dere!
Denne gangen er det ingen ringere enn New Jordal Swingers som er avbildet i konkurransen "Hvem er dette?"
Medlemmene som er på bildet her er, fra venstre; Ivar Hovden, John Kolloen, Bjørn Kristiansen, Eigil Berg og "Wallen" - Einar Mjåland.
Tar jeg ikke helt feil så er dette bildet hentet fra omkring 1985, Wallen var jo med fra `84 - `89.
Tar en tjangs og råtipper at bildet er hentet fra den tiden da "Graffiti" ble spilt inn, siden dette album nå skal relanseres på høsten. (Gleder meg).Redaktøren takker nok en gang for den utsøkte fornøyelse det er å gå igjennom en slik genuin mengde med flotte besvarelser!

Vinner av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog ble
Anne Marie Johnsen fra Bjerkvik.


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen - lykke til!

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.
Resultat av "Hvem er dette" #14 her.
Resultat av "Hvem er dette" #15 her.
Resultat av "Hvem er dette" #16 her.
Resultat av "Hvem er dette" #17 her.
Resultat av "Hvem er dette" #18 her.