Konkurranse #20
 
Knutsen/Ludvigsen/Øystein/Gustav? Det var egentlig det eneste som kunne minne om et problem for folket i denne konkurransen. Så og si samtlige ca. 100 svar var helt klart i retning av vår folkekjære duo Knutsen & Ludvigsen. Som det forresten er altfor liten aktivitet fra for tiden! Kom igjen, kara!

Bildet som ble brukt i konkurransen er hentet fra Øystein Dolmen, som jo er mannens "riktige" navn, og Ellen Klemp (som Nellie Neuf) sitt album "På frifot" fra 1989.

Siste utgivelse fra Øystein kom for kun kort tid siden ut hos Tylden & Co., og er et flott og seriøst vise/pop album med tittel "Hjertespeil".

At enkelte bommet på Øystein og mente han var Gustav får så være, men at det går an å være helt på jordet, med forslag som Johannes Joner og Arne Bendiksen, er ikke lett å forstå! :-)

Da tar vi som vanlig en titt på noen av de innsendte svarene. Overraskende få fyldige, egentlig. Men hauger og lass med korte og tildels fyndige!

Bertil Ovesen fra Flatanger:
Han er nok mest kjent for sitt samarbeid med Gustav Lorentzen i ”Knutsen og Ludvigsen” der Dolmen var Knutsen. Dolmen har også gitt ut barneplate ( ”På frifot” ) sammen med Ellen Klemp. Denne resulterte i Spellemannspris for beste barneplate. Han er også barnebokforfatter og har vært programleder på Barne-TV. Aktuell plate nå er ”Hjertespeil”.

Runar Nordhaug Kjøsen fra Ler:
Jeg tipper dette er Øystein Dolmen. Øystein Dolmen (født 19. februar 1947) er en norsk artist og komiker som er best kjent som Knutsen i duoen Knutsen & Ludvigsen (1970-1986). I 1989 ga han ut sitt første album uten Gustav Lorentzen. Han samarbeidet da med Ellen Klemp under pseudonymet Nellie Neuf og sammen ga de ut På frifot under navnet «Knutsen og Nellie Neuf». For dette ble de belønnet med Spellemannprisen 1989 i klassen barneplate.

Sverre Lyngås fra Nøtterøy:
Dette er Øystein Dolmen, kanskje like godt kjent som Knutsen fra Knutsen og Ludvigsen, hvor han spilte sammen med Gustav Lorentsen. Disse to sto jo også bak Bakkelandes Bassangforening (Gamle gule plata med Beach Boys, bl.a.). De ga også ut noen melodier på Mai-etiketten under navnet Jerikos Murerlag.
Startet sin karriere i 1969 og "sluttet" i 1986, men et ordtak sier jo "at ingenting varer evig", men det ser ikke ut til å gjelde Knutsen og Ludvigsen, selv om Øystein Dolmen da har kommet med soloplate i år.

Ingjerd Wikevand fra Sørvik:
Bildet er av Øystein Dolmen i gruppa Knutsen og Ludvigsen. De startet først med musikk for barn,og lagde 4 plater for barn:
1. KNUTSEN OG LUDVIGSEN
2. KNUTSEN OG LUDVIGSEN--BRUNOST NO IGJEN
3. KNUTSEN OG LUDVIGSEN NR.3--TUT
4. JUBA JUBA
Så gikk de over til blugrass og countryinspirert musikk for voksne,men de har laget musikk for alle. Litt gal som de er.

Ann Kristin Håseth fra Tornes:
Svar på konkuranse. Dette er Øystein Dolmen. Halvdelen i Knutsen og Ludvigsen, som hadde en grevling i taket. Og som ventet på Kongen.

Alf-Einar Kvalavåg fra Haugesund:
Hei igjen
Denne gangen ser det ut til at dere har mottatt et bilde fra den trønderske "kriminalomsorg i frihet". Personen er Øystein Dolmen, for de fleste av oss kjent som en av to i legendariske Knutsen og Ludvigsen.
Bildet er neppe fra seansen "Kanskje kommer Kongen".

Helge Olsen, nettredaktør Universitetet i Bergen:
Dette er min helt Øystein Dolmen - eller Knutsen og Feskhandlar Torske i en og samme person!

Stian Lundh Hansen fra Sandefjord:
Denne gangen var det jo min barndomshelt Knutsen, i Øystein Dolmens skikkelse.
Lurer på hvor mange timer jeg satt og så på bildene på LP platene til Knutsen og Ludvigsen og hørte på grevlinger i taket og annen moro. Jeg følte jo jeg levde praktisk talt i tunnelen selv etter hvert…

Gunhild Gyland fra Hauge i Dalane:
Dette er bilde av Øystein Dolmen som er født i Trondheim 19.02.1947. Best kjent som Knutsen i "Knutsen og Ludvigsen". Denne duoen varte fra 1970 - 1986. Han fikk Spellemannprisen i 1989 for albumet "På frifot" som han ga ut sammen med Ellen Klemp (Nellie Neuf). Det andre albumet hans heter: Feskhandler Thorske (1991) Han har også vært programleder i Barne-TV. Han har gitt ut barnebøkene: "Knutsen & Ludvigsen og den gale bergenser" og "Knutsen og Ludvigsen avslører Fridtjof Nansens falske berømmelsen."
Hans nye album som kommer ut i disse dager heter: Hjertespeil.

Redaktøren takker igjen for underholdningen, og benytter samtidig anledningen til å ønske samtlige innsendere en riktig god jul!

Vinnere av 5 fritt valgte CDer fra Tyldens katalog ble
Kristin Drif fra Kongsberg og Knut Sæther fra Tranby.


Da er det bare å oppsøke ny konkurranse på www.tylden.no og klemme til igjen - men lett blir det ikke!

Resultat av "Hvem er dette" # 1 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 2 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 3 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 4 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 5 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 6 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 7 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 8 her.
Resultat av "Hvem er dette" # 9 her.
Resultat av "Hvem er dette" #10 her.
Resultat av "Hvem er dette" #11 her.
Resultat av "Hvem er dette" #12 her.
Resultat av "Hvem er dette" #13 her.
Resultat av "Hvem er dette" #14 her.
Resultat av "Hvem er dette" #15 her.
Resultat av "Hvem er dette" #16 her.
Resultat av "Hvem er dette" #17 her.
Resultat av "Hvem er dette" #18 her.
Resultat av "Hvem er dette" #19 her.