ÅRETS BRYGG(E)TEST 2002
 
Oslo, 4. desember 2002
Årets julecup i juleøl ble avholdt i Fjordalléen sent den 4. desember. Juryen, Jonny Moen, Audun Tylden, vert Thor-Rune Haugen og undertegnede, varmet opp med julemat (3 av 4 tok lutefisk), øl (3 av 4 tok juleøl) og akevitt (3 av 4 tok Gammel Oppland) og dessert (3 av 4 tok multekrem) på Rorbua.
Her et bilde fra den seansen.

Etter sigarer, kaffe, cognac, juleplater (fra Brian Setzer til The Singing Dogs), julevideoer (fra Disney til Odd Børretzen), julegodterier, clementiner, julevitser og annet tilbehør, gikk vi løs på å teste hele 11 av Polets juleølvarianter. Mellom hver smaksprøve skyllet vi glasset og våre ganer.

Vi vurderte aroma, farge, smak og ettersmak samt, om nødvendig, etiketten og flaskedesignen.

Jevnt over var nivået betydelig dårligere enn tidligere år.

I særklasse i år igjen var Ringnes Julebokk som oppnådde 30 poeng av 40 mulige. Dette ølet stiller på alle måter i en egen klasse, i og med at det er en bokkvariant og ikke en tradisjonell juleøl. Dette var uansett alles favoritt, men var ikke like godt som i fjor.
Her er samtlige deltagere avbildet i riktig rekkefølge - fra venstre. Som du ser befinner Julebokken seg også her i helt egen avdeling - hvor den allerede har mottatt pokalen.

Blant ordinært juleøl -- polvarianter -- ble dette resultatet:

1. Frydenlund
2. Ringnes

3. CB
4. Fredrikstad
5. Borg
6. Mack
7. Aass
8. Ringnes Juleklassiker
9. Hansa
10. Tou

Som vi ser: Osloøl i spissen. Tidligere har kampen stått mellom Fredrikstad og Aass, men i år skuffet disse. Fredrikstadølet blir jo fra ogmed årets øl ikke lenger brygget i byen hvis fotballlag har hatt en strålende sesong, men i Sarpsborg.

Alt i alt, a splendid time was had by all, selv om ett par av oss gjerne også skulle vært på Stabækbanen og sett Stabæk bli knust 1-10 av Mjøndalen (ja, der var det bandy igjen).

Etter smaksprøvene vanket det mer CB og julebokk, og det er i grunnen utrolig at jeg sitter og skriver dette nå midt på natta.


Keep Rockin'!
Rune Halland
Web:
www.kjentfolk.no/tvradio/halland


Redaktøren tar ordet:
HER befinner resultatet av fjordårets julecup seg.
GOD JUL!