ÅRETS BRYGG(E)TEST 2004
 
Oslo, 14. desember 2004

Før vi slipper til Rune Halland, vil redaktøren gjerne vise dere det vakrest dekorerte spisebordet han ever har sett! HER. Så, værsågod Rune!

Nok en gang har Thor-Rune Haugens juleklubb kommet seg igjennom ett stykke seriøst forskningsarbeid. Oppvarming med nøtter, marsipan, sjokolade og frukt -- (Rune og Audun smakte på en aldeles uovertruffen banan (Red.anm.)).deretter fire stk lutefisk og en juletallerken med påfølgende øl og akevitt på Rorbua, etterfulgt av kaffe og 30 år gammel Armagnac og div. kaker. Selve arbeidet, blindtesting av alle de 14 juleølvariantene som finnes på Polet i år, startet først nærmere halv elleve. Her er resultatene:


1. Ringnes Julebokk 44,0
2. Nøgne Ø God Jul 37,5
3. Ringnes 34,5
4. Nøgne Ø Underlig Jul  
5. Mack  
6. Hansa  
7. E.C. Dahl  
8. CB  
9. Lervig  
10. Fredrikstad  
11. Frydenlund  
12. Aass  
13. Nøgne Ø Julenatt  
14. Borg  
Her ser du deltagerne, i oppnådd rekkefølge sett fra venstre mot høyre, øverste rad først.

I juryen satt Thor-Rune Haugen, Jonny Moen, Audun Tylden, Rune Halland og Bjørn Aass, som til tross for sitt utmerkede etternavn ga Aass dårlig kritikk. Han ble kun overgått av Buskerudgutten Haugen som ga Aass dårligst kritikk av alle, og når det er sagt: Ingen ga Fredrikstad så dårlig kritikk som Rune Halland.
Det ble en kveld med god julestemning, i form av musikalske klassikere fra Beach Boys, Phil Spector mm (og en hjemmebrent cd med bilder fra fjorårets julecup), Disney-tegnefilm, kubanske sigarer og utstilling av juleplater.
Når det gjelder ølet, merker vi oss følgende, Norges største og Norges minste bryggeri, lager de beste juleølene. Skal du har noe utradisjonelt, noe som definitivt er annerledes, er den Nøgne Ø saken. Julebokken er også annerledes enn annet juleøl, men Ringnes lager også ett meget godt tradisjonelt juleøl.


God jul og
Keep Rockin'!
Rune Halland
Web:
www.cruisin.no


Redaktøren tar ordet:
HER befinner resultatet av fjorårets julecup seg.

Her verten (til h.) fotografert med bananelskeren Rune.

I det de fleste trodde kvelden var vel overstått, opplevde de av oss som var til stede, noe vi strengt tatt burde ha forutsett. Verten var løsmunnet og nevnte for Bjørn at han hadde "noen" nyutplukkede singler for salg. I og for seg en grei sak, hadde det ikke vært for at klokken allerede nærmet seg 0200. Sånn ca. kl. 0330 var imidlertid også denne seansen over. Og Bjørn GIKK etter dette smilende hjem.