ROCK BOTTOM, OSLO 10. MAI 2004

Jeg vet ikke hvor mange som dukket opp på Rock Bottom denne kvelden, men at det ble langt flere enn de drøyt 200 som Eigil og John hadde invitert til sin "venners venners" er helt sikkert. Alle kom - platedirektører, - produsenter og teknikere, kolleger i og utenfor bransjen, familie og tidligere medlemmer av NJS-Klubben, kort og godt mange som har hatt et godt og nært forhold til NJS gjennom 30 år. Hele 10 av nårværende og tidligere NJS-medlemmer skulle komme - med eller uten instrumenter.

Web-master ankom lokalet sammen med John og Per Frode tre timer i forkant - da var Per og Erik allerede på scenen og varmet opp med den ene Shadows-melodien etter den andre. Etter hvert dukket de opp i tur og orden, Eigil, Ivar (og så var originalbestningen på plass til en kjapp gjennomgang av ett par-tre "oldiser" - med det menes NJS-klassikere fra 1974) og Svein, Øivind, "Wallen", Armand og til slutt Bjørn. De fleste fikk tid til en liten gjennomkjøring av en låt eller to - unntatt Bjørn. Det ble overhørt at Eigil spurte Bjørn om de skulle ta en liten oppfriskning - Bjørn fornektet seg ikke med følgende kommentar "Hvorfor det - jeg husker jo ingenting allikevel!".

Hvilken fest det ble! Etter å ha gitt gjestene en drøy halvtime til å finne og hilse på hverandre - det var flere som ikke hadde sett hverandre på både 10 og 20 år - entret Eigil og John scenen og ønsket gjestene velkommen. For anledningen var det blitt satt sammen en 25 minutters spesialversjon fra Web-masters etterhvert så rikholdige videoarkiv med samtlige NJS-besetninger. Så musikk - en eneste stor happening. Det ble gjenhør med originale NJS-bestningen og det ble - hvor rart det enn høres ut - satt sammen nye NJS-besetninger hvor flere av medlemmene spilte låter de aldri hadde spilt fra scenen den gang de var NJS-medlemmer. Mikkel Aas og Kjell Karlsen var innom scenen med velvalgte ord til NJS og publikum i anledning jubileet. 

Etter drøyt halvannen time hvor samtlige musikere samlet avsluttet med "God Gammal Rock And Roll", forsøkte Eigil å takke av. Forgjeves, da var Per allerede i gang med introen til "Johnny B Goode". Det ble flere ekstranumre med Chuck Berry-musikk, det hele toppet seg da Bjørn kom tilbake fra Sentralstasjonen - hadde rakk ikke 22:00-toget tilbake til Fredrikstad - med en herlig "Route 66" etter at Svein generøst lånte bort Ivars gitar til Bjørn. Publikum fortsatte jubileumsfesten lenge utover natten i Muddy Waters/Rock Bottoms lokaler til musikk av andre artister.

Dette var kveldens set-liste med de forskjellige NJS-besetningene

"I'm Ready" - Eigil, John, "Wallen", Armand

"Nut Rocker" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Nå må'ru slutt' opp med å se på meg sånn" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Ælve-Rock" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Good Rockin' Tonight" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Buona Sera" - Eigil, John, Per, Ivar, Erik

"Bring It All Way Back Home" - Eigil, Svein, John, Ivar, Erik

"Railroad Man" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"En tango i Chicago" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"Free And Easy" - Eigil, John, Svein, Ivar, "Wallen"

"Eilas" -  - Eigil, John, Svein, "Wallen"

"Nadine" - Eigil, John, Bjørn, "Wallen"  

"Blues For Breakfast" - Eigil, John, Bjørn, Øivind

"Lafayette" - Eigil, John, Bjørn, Øivind

"1958"  - Eigil, John, Svein, Øivind

"Fyrige damer" - Eigil, John, Øivind, Armand

"Min kjærlighet til deg"  - Eigil, John, Øivind, Armand

"God gammal Rock And Roll" - alle

"Johnny B Goode" - alle

"No Particular Place To Go" - alle

"Route 66" - alle.